Младежкото обединение в БСП и Цветелина Пенкова събраха младежи от цялата страна на конференцията „Иновации и технологии – бъдещето на Европа“

Юли 28, 2023 Новини БСП 0 307

28.07.2023 г.

На 28 юли в Стара Загора Младежкото обединение в БСП в партньорство с Цветелина Пенкова, евродепутатът от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП, и с подкрепата на Изпълнителното бюро на БСП организираха Национална младежка конференция под надслов „Иновации и технологии – бъдещето на Европа“. Целта на дискусията бе да създаде възможност за един по-задълбочен разговор на теми, свързани с иновациите, технологичната трансформация, както и тяхното ефективно интегриране на местно ниво.

Председателят на Младежкото обединение в БСП Габриел Вълков сподели пред присъстващите на форума, че инвестицията в развитието на младите хора у нас е инвестиция в бъдещето на България. „Именно заради това ние организираме тази изключително важна дискусия за иновации и технологии, защото такова трябва да бъде бъдещето на България -  прогресивно и модерно“ сподели още Вълков. 

„Младите хора са двигателят на технологичния прогрес. Технологии и иновации се развиват най-добре чрез ентусиазма, познанията и енергията на новите поколения. Младите винаги искат да оставят своя уникален отпечатък.“ заяви евродепутатът и съорганизатор на събитието Цветелина Пенкова пред участниците на конференцията. 

Във форума се включиха кметът на Самоков Владимир Георгиев, кметът на с. Цалапица и член на Младежкото обединение в БСП Ивайло Данаилов, общинският съветник в Община Родопи и секретар на Младежкото обединение в БСП Николай Гачев, представители на фондове за рисков капитал и експерти в областта на иновациите и стартъпите. 

„Местната власт в България има нужда от модернизиране и обновление на обществените сгради. Добър пример за това е поставянето на фотоволтаични панели, както и слънчеви такива, с което ще се спомогне за това обществените сгради да бъдат автономни и да не зависят от различни външни фактори.“ сподели Николай Гачев в изказването си. 

„Местната власт е гръбнакът на нашето управление. Трябва да се опитаме с общи усилия да пресечем онези порочни практики, които видяхме през последните години в редица общини в България.“ сподели пред присъстващите Атанас Зафиров, зам.-председател на НС на БСП, който поздрави присъстващите млади социалисти за събитието.